CASE: Fysiotherapie Rijnmond

Met 8 fysiotherapiepraktijken en 5 24/7 fitnesscentra hebben de eigenaren Bas en Najia hun handen vol aan het runnen van deze locaties, het behandelen van patiënten en het aansturen van het team. Zij vroegen ons om te helpen met de online zichtbaarheid en het werven van nieuwe leden voor de sportscholen. Benieuwd hoe wij voor hen aan de slag zijn gegaan?

Het resultaat in 6 maanden

We hebben 30+ relevante pagina’s geoptimaliseerd waardoor de website van Fysiotherapie Rijnmond hoger scoort in de organische zoekresultaten in Google. Het aantal bezoekers is door de combinatie van de SEO-, SEA-, en social advertising strategie gegroeid. Last but not least, we hebben een gloednieuwe website neergezet voor RijnmondFit.

Relevante pagina’s

+ 0
geoptimaliseerd

Organische vindbaarheid (SEO)

+ 0 %
gegroeid

Nieuwe website opgeleverd

+ 0
RijnmondFit

Voorkomen is beter dan genezen

Fysiotherapie Rijnmond is een van de grootste fysiotherapiepraktijken in de regio Rotterdam. De eigenaren Bas en Najia zijn gedreven ondernemers met liefde voor hun vak als fysiotherapeuten. Inmiddels hebben ze 8 vestigingen in Rhoon, Spijkenisse, Hoogvliet, Rozenburg, IJsselmonde en Barendrecht. 

Naast fysiotherapie bieden ze ook de mogelijkheid om (onder begeleiding) te sporten in hun RijnmondFit fitnesscentra. Door een gezonde en fitte leefstijl kunnen veel klachten voorkomen worden. Mensen die klaar zijn met fysiotherapie kunnen op eigen kracht verder trainen of onder begeleiding sporten.

Online vindbaarheid (SEO)

Door de vele expertises en verschillende vestigingen van Fysiotherapie Rijnmond is het belangrijk om een gestructureerde website te hebben. Patiënten moeten snel vinden waar ze naar op zoek zijn. Bovendien is het belangrijk dat een online afspraak zo gemaakt is. Na het doen van een uitgebreid SEO-onderzoek bleek dat niet alle pagina’s goed vindbaar waren.

We hebben een plan gemaakt hoe we de organische vindbaarheid van de website een boost konden geven. Waar lagen de kansen voor Fysiotherapie Rijnmond? Welke zoekwoorden worden veel gebruikt? Aan de hand van het onderzoek hebben we veel pagina’s geoptimaliseerd.

marketingbedrijf-fysiotherapeut

Online zichtbaarheid (SEA) en social advertising

SEO en SEA gaan hand in hand. Een goede SEO-strategie wordt versterkt door het inzetten van advertenties op Google (SEA). Voor een praktijk zoals Fysiotherapie Rijnmond is het heel belangrijk om online goed zichtbaar te zijn. We hebben een locatiegerichte SEA-strategie voor ze opgezet. Door de maandelijkse verbeteringen blijven we kansen spotten en zorgen we dat de advertenties optimaal vertoond worden.

Daarnaast versterken we de online zichtbaarheid door campagnes op facebook en instagram. Op deze kanalen bereiken we de juiste personen met de juiste boodschap. Op die manier blijven Fysiotherapie Rijnmond en RijnmondFit top of mind in de regio.

Ben jij klaar voor next level marketing? Let's meet!