Wat kost online adverteren?

De kosten van online adverteren zijn compleet afhankelijk van welk kanaal je gebruikt, de doelstelling en omvang van de campagne, de concurrentie en de sector waarin jouw bedrijf zich bevindt. De gemiddelde advertentiekosten liggen tussen de €250 en de €1.500 per maand. Optimalisatie is cruciaal om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Hoe effectiever de ads namelijk zijn hoe lager de kosten. 

We gaan hieronder dieper in op wat het kost om op Facebook, Instagram of Google te adverteren. 

Wat kost adverteren op Instagram?

Adverteren op Instagram kost ongeveer tussen de € 1.15 en € 6.30 per duizend weergaven. Wanneer je een link in de advertentie hebt staan, bijvoorbeeld naar een product pagina, betaal je tussen de € 0,10 en € 2,00 per klik. De kosten per klik kunnen verlaagd worden doormiddel van optimalisatie. Zo kan, bijvoorbeeld, de meest succesvolle advertentie kopiëren om vervolgens het beeld of de tekst te veranderen. Dan kom je erachter wat ervoor heeft gezorgd dat de advertentie het goed deed en daar op verder bouwen.

Om de kosten verder te controleren moet je een budget instellen. Dit kan dagelijks, wekelijks of maandelijks ingesteld worden. Het budget wordt dan verdeelt over de periode die jij hebt aangegeven. Als het budget op is wordt de advertentieset automatisch uitgeschakeld/ gepauzeerd. 

Wat kost adverteren op Google?

Adverteren op Google kost gemiddeld € 1.00 tot € 2.00 per klik. Voor Google Display advertenties liggen de kosten vaak onder de € 1.00. De kosten hangen heel erg af van de concurrentie op de zoekterm waar je op adverteert. Hoe meer concurrentie hoe hoger de kosten per klik om boven aan te komen staan. 

Het budget voor kleine Google Ads campagnes start ongeveer rond de € 300 per maand. Voor wat grotere campagnes kan dit oplopen tot gemiddeld € 1.500 per maand. In het kader van optimalisatie is het zo dat kwalitatieve en relevante advertenties beloont worden met hogere rankings en lagere kosten.

Wat kost adverteren op Facebook?

Adverteren op Facebook is over het algemeen goedkoper dan adverteren via Google. De gemiddelde kosten per klik liggen dan ook tussen de € 0,10 en € 0,60. Net zoals bij Instagram en Google zijn de kosten voor adverteren op Facebook ook weer afhankelijk van continue optimalisatie. Naast regulieren Facebook Ads kun je ook individuele berichten promoten. Dit kan al vanaf € 2.00 per dag.

De frequentie en aan hoeveel mensen je advertentie wordt vertoond is compleet afhankelijk van jouw gekozen budget. Over het algemeen geldt: hoe hoger het budget, hoe vaker je advertentie wordt vertoond aan jouw doelgroep.

Hoe kan CARAMBA! je hierbij helpen?

Ons team van marketingexperts staat voor je klaar! Wij zijn gecertificeerd in Google Ads en hebben veel ervaring in online adverteren. Waaronder adverteren op Facebook, Instagram en Google. We gaan samen met jou in gesprek en brengen jouw doelstellingen in kaart bepalen en passend budget en onderzoeken jouw doelgroep. Zo maken we een marketing strategie geheel gericht op wat nodig is om jouw bedrijf succesvol te maken. 

We maken graag kennis onder het genot van een kop koffie of online via Teams of Zoom. Stuur ons een email via hello@carambamedia.nl of bel met ons. Dan plannen we een afspraak in!

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇

Contact

marketingbureau-haarlem