Vindbaarheid Google; hoe verbeter je het?

Eén van de beste manieren meer om websitebezoekers te genereren, is door je website vindbaar te maken via Google. Maar hoe verbeter je de vindbaarheid op Google? We hebben een paar belangrijke pijlers op een rij gezet!

Beter gevonden worden op Google

Het toepassen van Search Engine Optimization (SEO) op je website omvat veel meer dingen dan dat je zou denken. Bij CARAMBA! hebben we het altijd over 3 verbeterpunten; Autoriteit, Technisch en Content. 

Door deze 3 pijlers op de juiste manier toe te passen zal je website beter gevonden worden op Google. Hieronder lichten we ze toe zodat je zelf de Google vindbaarheid kunt verbeteren.

#1 Autoriteit. Verbeter je Google vindbaarheid met vertrouwen

Met autoriteit bedoeledomain ratingn we de betrouwbaarheid van jouw website. Jijzelf weet natuurlijk dat jouw eigen website betrouwbaar is en goed vindbaar moet zijn op Google, maar Google moet dit natuurlijk ook weten. Daarom wordt er een score gegeven aan elke website om te bepalen hoe betrouwbaar deze website op het internet is; de Domain Rating.

De Domain Rating is een betrouwbaarheidsscore van 0 tot 100 die beïnvloed kan worden door Backlinks en Referring Domains, maar ook door je website technisch goed in te richten (hier later meer over). 

Deze score is van invloed op de uiteindelijke positie die je zal krijgen bij relevante keywords. Hoe hoger de score, hoe beter je zult ranken op keywords die veel genoemd worden op jouw website. Een goede optie om de Google vindbaarheid op Autoriteit niveau te verbeteren is door te linkbuilden.

#2 Content. Wordt beter gevonden binnen Google op de juiste zoektermen

Om op het bovenstaande verder te borduren, is het van belang om genoeg relevante content te plaatsen op jouw website. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van SEO teksten (teksten met de focus op het verbeteren van de posities van bepaalde keywords). Deze SEO teksten benoemen de belangrijkste keywords meerdere malen zodat Google weet wat voor info de pagina geeft. Deze pagina zal naarmate van tijd dan worden meegenomen in de zoekresultaten bij de keywords waar over geschreven is.

#3 Technisch. De laatste optimalisaties voor optimale vindbaarheid op Google

Tot slot is het van belang dat je website aan de achterkant goed geoptimaliseerd en gezond is. Om er een paar te noemen:

  • Alle Headings staan juist en bevatten relevante keywords
  • Sitemap is zorgvuldig ingericht
  • De pagespeed van de website is snel genoeg
  • Alt teksten zijn toegevoegd aan afbeeldingen
  • Meta descriptions zijn toegevoegd aan de pagina’s

Deze factoren spelen een cruciale rol in de uiteindelijke rankings van je website. Door een compleet SEO-plan op te stellen en deze 3 categorieën aan te pakken, zul je een verbetering van je SEO prestaties al snel zien. Echter zeggen wij wel altijd dat SEO een lange termijn project. Daarom hebben we ook een 2e optie voor de ondernemers die snellere winsten willen behalen.

Adverteren op Google

Een snelle methode om op korte termijn meer website bezoekers te krijgen is ook zeker mogelijk. Dit kan worden gedaan aan de hand van Search Engine Advertising (SEA). Dit is een kostbare methode om op de zoekwoorden naar keuze te gaan adverteren. Echter is dit zeker wel effectief omdat jouw advertentie bovenaan de pagina zal staan (dus ook boven alle SEO pagina’s). Daarmee maak je je website dus direct beter vindbaar op Google.

Het nadeel hiervan is dus zoals al eerder gezegd dat er kosten aan verbonden zitten. Google Ads is een soort van marketplace waar wordt betaald per klik. De kosten van 1 klik hangen dan weer af van hoeveel vraag en aanbod er op het moment is.

Samenwerken met een Google Specialist

Om bovenstaande werkzaamheden zorgvuldig uit te voeren is er veel kennis maar ook tooling nodig. Daarom is er ook nog altijd de optie om samen te werken met ons. Onze specialisten beschikken over de juiste kennis en tooling om jouw SEO (en eventueel ook SEA) prestaties te verbeteren. Wil jij je website vindbaarheid verbeteren? Je weet ons te vinden!

Offerte aanvragen voor het optimaliseren van Google Vindbaarheid?


Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen. 

Contact

marketingbureau-haarlem