Lokaal beter gevonden? #localSEO

Het voornaamste doel van Google is de mens faciliteren in het vinden van informatie. Zoals de juiste websites aanbieden als het gaat om opslagcontainers, slimme boekhoudsoftware of waar je een croissantje kunt halen,  In Groningen bijvoorbeeld. Oké, maar een croissantje halen in Groningen terwijl je in Amsterdam woont slaat natuurlijk nergens op. Dat is dus precies waar de toegevoegde waarde van local SEO zit: lokaal gevonden worden.

Klinkt dit moeilijk? Geen paniek. Lokale SEO is een van de meest eenvoudige manieren van SEO toepassen. Lees snel verder voor onze slimme tips!

Wat is lokale SEO?

Google weet veel. Heel veel. Dus als men schoenenwinkel, meubelzaak of dus bakker intypt, begrijpt Google dat het tonen van vestigingen relevant kan zijn. Wanneer de zoeker bij jou in de buurt is voor dat croissantje, kan Google je meenemen in de zoekresultaten. Maar de zoeker kan natuurlijk ook een meer specifieke zoekopdracht intypen: bakker Amsterdam en jawel, jij verschijnt in beeld. Lokale SEO dus, waarbij de zoekopdracht gebaseerd is op locatie van de zoeker of meegenomen is in de zoekopdracht.

Lokale vindbaarheid verbeteren

Dit klinkt misschien als “wat heb ik hieraan aangezien mijn bedrijf nou eenmaal een locatie heeft en dus heb ik daar geen invloed meer op”? Hmm niet helemaal. Want dáár waar jouw bedrijf gevestigd is, kan Google niet ruiken.

Get in the “Local Pack” en word beter vindbaar op Google

In de pack, ook wel Local Pack, kom je niet zo maar. Je weet wel, dat lijstje met 3 suggesties dat bovenaan in Google verschijnt op basis van lokale zoekopdrachten. Enerzijds dus de zoekopdracht of locatie van de zoeker, maar anderzijds jouw informatie. Om dus in dat lijstje te komen moet je er wel wat voor doen. Wij hebben hier een paar zeer eenvoudige lokale seo tips om jouw lokale vindbaarheid te vergroten.

lokale seo tips_localpack

Google My Business invullen voor vindbaarheid website

Dit is een absolute must. Het is eigenlijk gewoon een online visitekaartje dat je invult voor Google. De zoekmachine wil dolgraag jouw bakkerij kennen en jouw website beter vindbaar maken, maar ja, dan moet Google er wel van afweten. 

Hoe meer informatie je invult, hoe groter de kans dat Google jou uitkiest om als lokale zoekopdracht voor te stellen in dé pack. Denk hierbij aan de standaard gegevens als adres, contact, openingstijden, maar ook rondkijk-foto’s, services (zoals winkelbezoek) en updates (zoals aanbiedingen). Dit alles verschijnt in de Local Pack als informatie en kan dus goed helpen bij online vindbaarheid. En dit is gewoon gratis. Dus ja: echt een must.  

 • Optimaliseer jouw website voor verbeteren vindbaarheid. Dit is een complete, werkende, snelle en foutloze website. Maar ook goed ingevuld, de zogenaamde NAT- gegevens, met naam, bedrijf, adres en telefoonnummer. Dit dient overal op dezelfde manier ingevuld te zijn, want anders snapt Google er nog niks van.
 
 • Mobile friendly

  Daarnaast moet je website mobile friendly zijn. Zeker voor lokale zoekopdrachten (buiten de deur dus) zoeken mensen via hun telefoon en terechtkomen op een website die nog een browserversie laat zien? Meh, grote kans dat je geskipt wordt.

 • Goede reviews
  Op Google verschijnen ook reviews: 1 t/m 5 sterren en daarbij een toelichting. Reviews werken ontzettend goed mee in het maken van een keuze. Dus hoe meer positieve reviews en sterren, hoe betrouwbaarder de zoeker jouw bedrijf vindt overkomen en sneller door zal klikken. 
 
 • Voer een zoekwoordenonderzoek uit en creëer content
  Wat zijn relevante termen waar jij op gevonden kan worden? En dan dus écht gebruikte zoektermen. Bijvoorbeeld “vers afgebakken broodjes Amsterdam”, “roombotercroissants Amsterdam” en “glutenvrij brood Amsterdam”. De zoektermen zijn dan wel specifiek, maar daarom juist wel unieker en de kans dat jij wordt getoond is daarmee groter.


  Heb je eenmaal in kaart waar mensen op zoeken, kun je hier mee aan de slag. Maak diverse landingspagina’s: de lekkerste glutenvrije broden in Amsterdam, jullie bekroonde roombotercroissants of jullie elke-dag-warme-broodjes-service. Hoe meer jouw site overeenkomt met zoektermen; hoe groter jouw online vindbaarheid.

Lokale SEO marketing

Alles bij SEO draait om online vindbaarheid vergroten. Lokale SEO is een vrij eenvoudige tool om in te zetten. Kom je er niet helemaal uit? Of wil je nog meer tips en tricks als het gaat om SEO marketing? Neem contact op met onze specialist. 

Ons werk

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen. 

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇