• Berichten
  • In drie stappen aan de slag met online video marketing

In drie stappen aan de slag met online video marketing

We moesten massaal thuisblijven tijdens de lockdown. Dit resulteerde in een kleinere wereld en zaten we vaker op onze telefoon dan ooit tevoren. Video’s krijgen steeds vaker de voorkeur en is dat is terug te zien in de cijfers: we kijken nu zo’n 18 uur video’s per week (de laatste drie jaar een groei van 7,5 uur per week!). Veel bedrijven hebben deze trend al lang door en zetten videomarketing in.

Jij nog niet? Of geen idee waar te beginnen? Lees dan snel verder en ontdek of het iets voor jouw bedrijf is!

Waarom video marketing?

De mens heeft een voorkeur voor bewegend beeld. Het is boeiender; completer; bevat geluid; is vaak duidelijker; er kan een emotie aan worden meegegeven en de boodschap wordt sneller opgenomen dan het lezen van een tekst. 

Kortom: video zorgt ervoor dat je de kijker precies datgene kan vertellen, laten zien en beleven wat jij wilt. 

 

De trends liegen er ook niet om:

groei video marketing YouTube trend

En vergeet ook niet dat YouTube onderdeel is van Google: dus voor de vindbaarheid van jouw video in de zoekmachine (SEO) zal dit ten goede komen. Dus of je nu een ‘how-to’ wilt maken over jouw ontworpen stofzuiger, een vacature filmpje of de smaaksensatie van jouw exclusieve kauwgom wilt meegeven: alles kan en levert meer op met videomarketing. 

Waarom geen videomarketing?

Nu niet meteen met je iPhone naar buiten rennen om op de parkeerplaats een video te maken. Want laten we niet vergeten: filmen, en dus ook online video marketing, is een vak apart.

content idee voor video marketing

Hoe te beginnen met videomarketing?

Tuurlijk kun je de handen ineenslaan met een video marketing bedrijf, maar het zelf aanpakken is niet zo moeilijk als men denkt! Volg deze drie eenvoudige stappen om succesvol te beginnen.

drie stappen beginnen met video marketing

 

Je hoeft geen professioneel video marketing bedrijf te zijn om resultaat te behalen, maar neem de tijd om dit goed aan te pakken en stuur bij waar nodig. Al doende leert men. Succes!

 

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇

Ons werk

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen.