E-mail automatisatie

Met de hedendaagse technologie worden steeds meer taken uit handen van medewerkers genomen. Zo ook binnen e-mail marketing. Tegenwoordig kun je een hele customer journey van de klant opbouwen en alles van te voren schrijven zodat je er niet meer naar om hoeft te kijken. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan verder want CARAMBA! legt het uit.

Aan de hand van e-mail automatisaties kun je een vooropgestelde e-mail met variabelen maken die automatisch wordt verstuurd bij een bepaalde gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan de reeks van e-mails die je krijgt na het plaatsen van een online bestelling. Hierin zijn dus alleen de variabelen (zoals je naam, adres en wat je besteld hebt) verschillend. 

Deze reeks van e-mails is in bijna elk geval volledig geautomatiseerd aan de hand van triggers. Een trigger is een regel of gebeurtenis die moet worden ‘afgevinkt’ voordat de volgende e-mail in het lijstje wordt verstuurd. Dit kan bijvoorbeeld het moment zijn wanneer je pakketje is verzonden of dat de betaling is voldaan.