Adverteren op Twitch

Bijna elke pagina of website die je op het internet bezoekt bevat een vorm van adverteren. Dat kan bijvoorbeeld een display- of zoekadvertentie zijn die je tegenkomt bij het zoeken op Google, maar dit kan ook een videoadvertentie zijn die wordt afgespeeld voordat je de aangeklikte content kan zien. Al deze vormen en meer zijn ook beschikbaar op één van de meest opkomende platformen voor content (creatie) op het internet: Twitch.

Wat is Twitch?

Twitch is een streaming-platform waar content producenten allerlei onderwerpen van games👾 tot knutselen🎨 live kunnen delen voor bezoekers op Twitch. Gemiddeld bezoeken 30 miljoen mensen dagelijks dit streaming-platform. Twitch biedt daarmee ook manieren voor de content producenten om geld te verdienen aan de hand van functies zoals betaald abonneren of geld (Bits) doneren

Waarom Twitch voor bedrijven interessant kan zijn

Van deze 30 miljoen mensen is ongeveer 70% tussen de 16 en 34 jaar oud. Twitch kan dus een ideale plek zijn voor bedrijven die een jonge doelgroep op het oog hebben. Met de mogelijkheden qua type advertenties (bijv. via de Homepage Carousel) kan Twitch goed helpen bij alle fases waar een mogelijke klant nu in zit.