Adverteren op TikTok

De socialmedia-platformen (en daarmee apps) volgen elkaar in een rap tempo op. Maar een app in de store zetten, wil nog niet zeggen dat het een succes wordt. Toch is het er eentje in de afgelopen jaren weer gelukt: TikTok. Het is de internationale versie van de oorspronkelijke Chinese applicatie genaamd Dayoum en sinds 2017 actief. Inmiddels razend populair en drukbezocht, dus natuurlijk zijn er adverteermogelijkheden. Wij leggen het je uit!

Wat kun je met TikTok?

Net als de andere grote platformen, heeft TikTok een geheel eigen en nieuwe omgeving. Je hebt het misschien al iemand eens horen zeggen: “ik zag in een video op TikTok…”, want in plaats van foto’s, spelen video’s de hoofdrol in deze app. En dit kan van alles zijn. Dans, zang, kunst, koken, natuur, dieren of pranks uithalen. Sommigen maken fotovideo’s, laten hun internetbestelling zien of delen opmerkelijke video’s. Kortom tussen de 15 seconde tot 3 minuten kun je alles delen wat jij wilt.

Maar als het om populariteit gaat en het krijgen van alsmaar meer volgers en likes, dan dien je wel met góede content te komen. Een flinke dosis humor, uit te hand gelopen hobby’s of te gekke editing zorgen voor de meeste positieve reacties én ontstaan er misschien zelfs een trend die rap wordt overgenomen door meerdere gebruikers.

tiktok-caramba

Voor wie is TikTok

De app is dus bedoeld voor tijdverdrijf: een educatieve, informatieve, maar vooral een plezierige bezigheid. Scrollen, scrollen en nog eens scrollen. Wanneer je een beetje door TikTok scrolt, kom je er eigenlijk vanzelf achter dat de app zoveel diverse content aanbiedt, dat iedereen zich zou kunnen vermaken. In het begin moet je misschien eerst door al die dansvideo’s, make-up tutorials of vage trends heen, maar uiteindelijk wordt er met behulp van algoritme content aangeboden die jou mogelijk wel interesseert. Video’s die jij afkijkt, nogmaals bekijkt of liket. Op die manier leert de applicatie jouw favoriete content kennen.

Dus ook jouw branded content zal gezien worden door een potentiele koper!

Adverteren op TikTok

Overall zijn er vier soorten ads die je kan kiezen:

  • In-Feed Native video: deze komen gebruikers tijdens het scrollen tegen.
  • Brand Takeover / Top View: deze worden binnen een bepaalde categorie laten zien. Dit kunnen images, gifjes of video’s zijn en kunnen door één brand per dag geclaimed worden.
  • Hashtag Challenge: hiermee creeer je een challenge voor gebruikers waardoor je generated content kunt krijgen. Dus dat gebruikers de # overnemen in hun eigen content.
  • Branded Lenses: dit zijn lenzen, zoals op SnapChat of Instagram, die je als brand zelf kunt ontwikkelen die gebruikers kunnen inzetten.

Naast video-ads kun je dus nog meer met TikTok. Maar wij concentreren ons nu op de In-Feed Native video ad. Deze vorm van adverteren gaat vrij eenvoudig wanneer je al ervaring hebt met andere ads-campagnes op bijvoorbeeld Instagram.

tiktok business account
tiktok campagne maken
tiktok adverteren