Adverteren in videogames

Binnen de online-wereld kan eigenlijk overal geadverteerd worden. Daar waar veel mensen ‘komen’ kun je ze kennis laten maken, prikkelen en overtuigen een product of dienst aan te schaffen. Dus ook binnen videogames! De online-gaming wereld is groot en kent veel gebruikers, dus hierbinnen adverteren is een super interessante ontwikkeling. Hoe dit werkt en wat het dan oplevert? Lees snel verder! 

Wat wordt verstaan onder videogames

Op dit moment zijn videogames dé plek waar jong en oud bij elkaar komen door hun gedeelde interesses in een game. Globaal gezien speelt de meerderheid van de bevolking een vorm van videogames. Denk hierbij aan:

Adverteren binnen games begint nu sterk op gang te komen omdat bedrijven de potentie beginnen in te zien. Dat moet ook wel omdat voor zo’n grote potentiële doelgroep de mogelijkheden eindeloos zijn. Denk hierbij aan product-placement in een game, advertentie-video’s bekijken tegen beloningen of een samenwerking tussen de maker van een game en een bedrijf (zoals billboards binnen FIFA met echte advertenties van bedrijven).

Waarom adverteren in videogames?

Maar wat maakt het adverteren in videogames zo anders ten opzichte van advertenties op andere platformen? Hier zijn een aantal voordelen op een rij:

in game advertising fifa

Bij CARAMBA! kijken wij altijd naar de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot marketing en e-commerce. Benieuwd of hier iets tussen zit wat bij uw bedrijf past? Neem contact met ons op om hier meer over te weten te komen!

Hey psst…

Denk jij nu: help? CARAMBA! staat voor je klaar. Ook als je met andere vragen rondloopt. Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

Ons werk

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen. 

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇