Hoger in google, doe je met caramba

Om hoger te komen in Google moet je aan de slag gaan met Search Engine Optimization (SEO). Hoger komen in Google is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt, maar door middel van de volgende punten toe te passen op je website kom je hopelijk een stuk verder!

Hoger in Google komen doe je met CARAMBA! Om hoger te scoren hebben we het altijd over 3 verbeterpunten op je website; Autoriteit, Technisch en Content.

Door deze 3 pijlers op de juiste manier toe te passen zal je website beter gevonden worden op Google. Hieronder lichten we ze toe zodat je zelf de Google vindbaarheid kunt verbeteren.

#1 AUTORITEIT. VERBETER JE GOOGLE VINDBAARHEID MET VERTROUWEN

Met autoriteit ook wel domain rating genoemd bepaal je de betrouwbaarheid van jouw website. Jijzelf weet natuurlijk dat jouw eigen website betrouwbaar is en goed vindbaar moet zijn op Google, maar Google moet dit natuurlijk ook weten. Daarom wordt er een score gegeven aan elke website om te bepalen hoe betrouwbaar deze website op het internet is; de Domain Rating.

Domain Rating is een belangrijk begrip in de wereld van SEO. Het is een maatstaf die wordt gebruikt om de autoriteit van je website te meten op een schaal van 0 tot 100. Het geeft aan hoe betrouwbaar en relevant jouw website is voor gebruikers en zoekmachines. Hoe hoger de Domain Rating, hoe groter de kans dat je website beter zal ranken in zoekmachines.

Domain Rating wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit en relevantie van je content, het aantal verwijzende domeinen dat naar je website linkt en de technische aspecten van je website. Door te werken aan deze factoren kun je de Domain Rating van je website verbeteren en daarmee ook de vindbaarheid en autoriteit van je website vergroten.

Een hogere Domain Rating betekent dat jouw website betrouwbaarder is in de ogen van zoekmachines, wat kan leiden tot een hogere ranking in de zoekresultaten. Dit betekent dat meer mensen jouw website zullen zien en dat je meer verkeer naar je website kunt krijgen. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer conversies en een hogere omzet voor je bedrijf.

Het is dus belangrijk om te werken aan het verbeteren van je Domain Rating. Dit kan gedaan worden door middel van linkbuilding, het creëren van hoogwaardige en relevante content, en het verbeteren van de technische aspecten van je website. Een hogere Domain Rating kan op lange termijn bijdragen aan het succes van je online marketing strategie en kan helpen om je concurrenten voorbij te streven in de zoekresultaten.

Wij beloven...

  • Bij ons ben je geen nummertje, behalve #1.
  • Je hebt één eigen marketeer met wie je regelmatig overleg hebt.
  • Je hebt zelf toegang tot alle accounts.
  • Per kwartaal bepalen we samen de acties. We zitten erbovenop.
  • Geen geautomatiseerde rapportages. We praten je graag zelf even bij.

#2 Hoger in google komen met #CONTENT

Om op het bovenstaande verder te borduren, is het van belang om genoeg relevante content te plaatsen op jouw website. Dit wordt vaak gedaan aan de hand van SEO teksten (teksten met de focus op het verbeteren van de posities van bepaalde keywords). Deze SEO teksten benoemen de belangrijkste keywords meerdere malen zodat Google weet wat voor info de pagina geeft. Deze pagina zal naarmate van tijd dan worden meegenomen in de zoekresultaten bij de keywords waar over geschreven is.

Het schrijven van SEO-content is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Het gaat erom dat je content schrijft die niet alleen relevant is voor je doelgroep, maar ook voor zoekmachines. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden en technieken kun je de vindbaarheid van je website in zoekmachines vergroten.

Het is belangrijk om te beginnen met een grondig zoekwoordenonderzoek om te bepalen welke zoekwoorden relevant zijn voor jouw doelgroep en welke kansen er zijn om te scoren in zoekmachines. Het is vervolgens essentieel om deze zoekwoorden op de juiste manier te integreren in je content. Dit betekent dat je de zoekwoorden op een natuurlijke manier in je tekst verwerkt en ervoor zorgt dat de tekst prettig leesbaar blijft.

Het is belangrijk om te onthouden dat SEO-content niet alleen bedoeld is om zoekmachines tevreden te stellen, maar vooral om de gebruikerservaring te verbeteren. Zorg ervoor dat je content van hoge kwaliteit is, relevant is voor je doelgroep en hun vragen beantwoordt. Door het bieden van waardevolle informatie en het oplossen van problemen, kun je de betrokkenheid van je bezoekers vergroten en hen aanzetten tot actie.

Door het schrijven van SEO-content kun je de vindbaarheid van je website in zoekmachines verbeteren. Je kunt meer relevante bezoekers naar je website trekken die op zoek zijn naar de producten of diensten die je aanbiedt. Door het bieden van waardevolle informatie en het oplossen van problemen, kun je de betrokkenheid van je bezoekers vergroten en hen aanzetten tot actie. Op deze manier kan het schrijven van SEO-content bijdragen aan het behalen van je online marketingdoelstellingen.

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen. 

wat onze klanten zeggen

Caramba is een fijne partner om mee samen te werken. Ze denken mee in de doelstelling die je wil behalen en helpen mee met creatieve oplossingen voor als campagnes nog niet optimaal lopen. Ze zorgen voor goede updates zodat je op de hoogte blijft van de lopende campagnes. 

MICHELLE SCHREUDERS

Samenwerken met de specialisten van CARAMBA is fijn. Het is een zeer betrokken partij die graag van A tot Z met je mee denkt om meer (online) succes te behalen. De ideeën zijn vaak erg creatief, goed doordacht en sluiten goed aan op de missie en visie van het bedrijf. Ben je op zoek naar meer conversies en (online) omzet, dan ben je bij CARAMBA aan het juiste adres!

RAIMON BEKKER

#3 TECHNISCH. DE LAATSTE OPTIMALISATIES VOOR OPTIMALE VINDBAARHEID OP GOOGLE

Tot slot is het van belang dat je website aan de achterkant goed geoptimaliseerd en gezond is.Naast het schrijven van hoogwaardige content en het vergroten van de autoriteit van je website is het technische gedeelte van SEO net zo belangrijk. De technische aspecten van je website spelen namelijk een cruciale rol in de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van je website. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website op technisch gebied geoptimaliseerd is om ervoor te zorgen dat zoekmachines je website gemakkelijk kunnen crawlen en indexeren.
Enkele belangrijke technische aspecten van SEO zijn onder andere de laadtijd van je website, de mobielvriendelijkheid, de structuur van je website en de kwaliteit van de code. Een snelle laadtijd is belangrijk omdat gebruikers snel willen vinden wat ze zoeken en zoekmachines websites belonen die snel laden. Mobielvriendelijkheid is ook van groot belang, aangezien steeds meer mensen op zoek zijn naar informatie op hun mobiele apparaten. Het is daarom belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten.

Een goede website structuur zorgt ervoor dat zoekmachines en gebruikers de inhoud van je website gemakkelijk kunnen begrijpen. Dit betekent dat je website een logische hiërarchie moet hebben en dat de navigatie intuïtief en gemakkelijk te gebruiken moet zijn. Daarnaast moet de code van je website van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de laatste standaarden om er zeker van te zijn dat zoekmachines de inhoud van je website correct kunnen indexeren.
Door het optimaliseren van de technische aspecten van je website, kun je de vindbaarheid van je website in zoekmachines verbeteren en de gebruikerservaring van je bezoekers vergroten. Een technisch gezonde website zal zoekmachines in staat stellen om je website beter te indexeren en hoger te ranken in de zoekresultaten. Op deze manier kan het technische gedeelte van SEO bijdragen aan het behalen van je online marketingdoelstellingen en het vergroten van je online succes.

Hierbij een aantal concrete voorbeelden aan technische optimalisaties die je aan de website kan toepassen:

  • Alle headings staan juist en bevatten relevante keywords
  • Sitemap is zorgvuldig ingericht
  • De pagespeed van de website is snel genoeg
  • Alt teksten zijn toegevoegd aan afbeeldingen
  • Meta descriptions zijn toegevoegd aan de pagina’s

Deze factoren spelen een cruciale rol in de uiteindelijke rankings van je website. Door een compleet SEO-plan op te stellen en deze 3 categorieën aan te pakken, zul je een verbetering van je SEO prestaties al snel zien. Echter zeggen wij wel altijd dat SEO een lange termijn project. Daarom hebben we ook een 2e optie voor de ondernemers die snellere winsten willen behalen.

ADVERTEREN OP GOOGLE

Een snelle methode om op korte termijn meer website bezoekers te krijgen is ook zeker mogelijk. Dit kan worden gedaan aan de hand van Search Engine Advertising (SEA). Dit is een kostbare methode om op de zoekwoorden naar keuze te gaan adverteren. Echter is dit zeker wel effectief omdat jouw advertentie bovenaan de pagina zal staan (dus ook boven alle SEO pagina’s). Daarmee maak je je website dus direct beter vindbaar op Google.

Het nadeel hiervan is dus zoals al eerder gezegd dat er kosten aan verbonden zitten. Google Ads is een soort van marketplace waar wordt betaald per klik. De kosten van 1 klik hangen dan weer af van hoeveel vraag en aanbod er op het moment is.

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇

Contact

marketingbureau-haarlem