WAT IS DATA DRIVEN MARKETING?
Data, ons hartje gaat er sneller van kloppen! We verrijken jouw campagnes met externe data, analyseren data voor betere resultaten én maken look-a-likes van jouw betalende klanten. Wil jij voorop lopen op het vlak van data en technologie? Lees dan verder.
✓ Wat is Data Driven Marketing?
✓ Wat doe je met data?
✓ Wat zijn de trends binnen dit thema?

WAT IS DATA DRIVEN MARKETING?
Bij data driven marketing, of in het Nederlands ‘data gedreven marketing’, wordt er binnen marketing gekeken naar data. Waar normale marketing meer is gericht op bijvoorbeeld eerdere ervaringen, kopersgedrag of gevoel, wordt er met data driven marketing alleen maar gekeken naar data.
Met deze analyses wordt informatie verkregen uit de opgebouwde data met bijvoorbeeld Google Analytics. Met deze informatie kan je campagnes beter instellen door doelgroepen toe te voegen of uit te sluiten. Bijvoorbeeld hoe oud ze zijn, welke devices ze gebruiken, hoeveel/welke pagina’s ze bezoeken en hoelang ze op de website blijven. Wil je juist niet dat een bepaalde doelgroep jouw onderneming vindt? Sluit ze dan uit.
Wat data driven marketing dus doet is dat je marketing activiteiten baseert op de feiten die je uit je data haalt.

In de praktijk…
Data is het nieuwe goud. Als marketingbureau lopen we voorop in de mogelijkheden rondom data en technologie.
Wat betekent dat in de praktijk?
Lees verder!
Verrijken van marketingcampagnes
Vind look-a-likes van jouw betalende klanten
Via onze in-house technologie hebben we de mogelijkheid om een CRM-upload te doen van jouw betalende klanten. Op basis van die data kan ons systeem look-a-likes vinden van jouw doelgroep op Instagram, Facebook, Nu.nl etc. Bijkomend voordeel: we kunnen bestaande klanten uitsluiten van de campagnes. Hierdoor haal je dus meer rendement uit je budget.
Inzet op resultaat
Wij werken publisher onafhankelijk. Dat betekent dat wij jou nooit op een domein (telegraaf, marieclaire) zullen pushen, als daar niet jouw doelgroep zit. We hebben geen verplichte inkoopafspraken. We hoeven dus geen staffels of levels te halen en kunnen dus onafhankelijk inkopen. We focussen onze campagnes dus puur op de best performing netwerken en scherpste inkoopdeals.
Brand safety
We werken met een lang opgebouwde whitelist waarin we alleen premium domeinen targeten. Hierdoor heb je controle op welke domeinen je advertenties uitgeserveerd worden.

WAAROM JOUW BERIJF DATA DRIVEN MARKETING MOET INZETTEN?
Data is meten en meten is weten. Om data gedreven marketing vorm te geven zul je moeten weten waar jouw klanten zich bevinden. Belangrijk hierbij is dat jij aanwezig bent op de momenten die tellen. Hiervoor zul je de customer journey in kaart moeten brengen. Die data is nodig om van jouw bedrijf een succesvolle onderneming te maken. Op basis van data en deze waardevolle informatie kun je als online marketeer en ondernemer veel betere keuzes maken voor
- Targeting
- Doelgroep keuze
- Kanalen
- Boodschappen
- De groei van jouw bedrijf en welke richting je opgaat.
welke kanalen zijn data gedreven?
In de basis kun je binnen online marketing overal aan de slag met data gedreven marketing. Of je nu inzet op SEO/zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren of alleen content marketing gebruikt. Data wordt hierbij het vaakst gebruikt voor:
- E-mailmarketing
- Zoekmachine marketing & remarketing
- Social media marketing
- Conversie optimalisatie (CRO)
- Display campagnes

Een blik in De toekomst
In de komende jaren zullen we kunstmatige intelligentie volgens sommigen verder zien uitgroeien tot de meest transformatieve technologie die de mensheid ooit heeft gekend.
Sundar Pichai (CEO van Google) noemt de ontwikkeling van artificial intelligence (AI) als soort zelfs groter dan die van vuur of elektriciteit. Een ambitieus statement. Maar gezien het gegeven dat AI al wordt gebruikt om te helpen klimaatverandering aan te pakken, de ruimte te verkennen en eigenlijk alle industrieën raakt, is de onderbouwing voor dat statement zeker aanwezig.
De daadwerkelijke impact van een situatie waarbij machines in toenemende mate beslissingen nemen is nog lastig te visualiseren. Besluitvorming kan in potentie veel sneller én nauwkeuriger plaatsvinden dan als dit door mensen wordt gedaan. Tegelijkertijd worden er logischerwijs ook veel kritische vragen over deze ontwikkeling gesteld, die we nog niet allemaal kunnen beantwoorden.
spraak wordt steeds belangrijker binnen de data driven marketing
De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en spraaktechnologie gaat steeds verder. Apparaten zijn steeds beter in staat te begrijpen wat je nu echt zegt én daadwerkelijk bedoelt.
Doordat het meer en meer wordt gebruikt, neemt de snelheid van verbetering exponentieel toe en komt voice daarmee in potentie in een enorme versnelling terecht. Het is niet voor niets dat voice bij bedrijven als Google, Amazon en Apple bovenaan de agenda staat.
De huidige cijfers zijn al behoorlijk indrukwekkend te noemen:
- De Google Assistant kent inmiddels al meer dan 500 miljoen(!) gebruikers over de hele wereld.
- De Google Assistant is momenteel al ingebouwd bij meer dan 1 miljard devices.
- Volgens het National Center for Voice and Speech in de VS spreken mensen gemiddeld 150 woorden per minuut en typen zij er gemiddeld zo’n 40 per minuut.
- Gemiddeld genomen zijn de zoekopdrachten via voice search dan ook een stuk langer.
- Google Assistant is momenteel al beschikbaar in 30 talen, in meer dan 90 landen over de hele wereld.
- Boodschappen blijken erg populair bij voice-aankopen. Meer dan 20% van alle aankopen via voice bestaat nu uit boodschappen.
- Voice is vooral onder tieners populair. Zij groeien er simpelweg mee op. Meer dan 55% (!) van de tieners maakt dagelijks gebruik van voice search.
- 11,5% van de eigenaren van een smart speaker gebruikt deze minstens één keer per maand om ook een transactie uit te voeren.
- Er worden via voice tot nu toe vooral veel open vragen gesteld (hoe, wat en waar).
Let's START
Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇