Kunst Centrum Haarlem

Met een uitgebreide kunstcollectie en een (web)winkel vol kunst- en designartikelen is er bij Kunst Centrum Haarlem voor iedereen iets moois te vinden. Marina Raymakers, directeur van Kunst Centrum Haarlem, wilde naast de huidige klanten ook een ‘jongere’ doelgroep van kunstliefhebbers aanspreken. Aan ons de taak om de verschillende onderdelen van Kunst Centrum Haarlem onder de aandacht te brengen. 

Het resultaat in 6 maanden

Het doel van Kunst Centrum Haarlem is om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doen ze door kunst te verkopen én uit te lenen aan abonnees. In zes maanden tijd hebben we de online zichtbaarheid verbeterd, is het verkeer naar de website toegenomen en hebben we meer dan 380 leads gegenereerd via een datagedreven e-commerce campagne. 

Lead generation

+ 0
leads vanuit één campagne

Verkeer naar website 

+ 0 %
gegroeid

Verkeer vanuit social media

+ 0 %
gegroeid

Social advertising

Kunst Centrum Haarlem is al 50 jaar een begrip in de regio. De kunstuitleen is bij veel kunstliefhebbers bekend. Echter, bij de nieuwe, jongere doelgroep is dit een minder bekend concept. Door te kiezen voor een specifieke en gerichte targeting op Facebook en Instagram weten we deze groep warm te maken voor kunst. Door mooi en aansprekend advertentiemateriaal – volledig in de nieuwe huisstijl – te maken, brengen we de boodschap van Kunst Centrum Haarlem op een laagdrempelige manier over. 

Klantcase Kunst Centrum Haarlem

Online zichtbaarheid

Bij het vergroten van je online zichtbaarheid is het belangrijk om gelijktijdig op verschillende kanalen aanwezig te zijn. Voor Kunst Centrum Haarlem hebben we in kaart gebracht welke keywords belangrijk zijn en waar de doelgroep zich bevindt. Doordat we het verhaal en de boodschap van Kunst Centrum Haarlem op de verschillende kanalen vertonen, door middel van het plaatsen van advertenties, is het online verkeer met 208% gegroeid. 

Een papieren monument - Klantcase Kunst Centrum Haarlem

Lead generation en email automation

Voordat onze samenwerking begon, had Kunst Centrum Haarlem al een heel mooi bestand met trouwe nieuwsbrieflezers. Wij versturen nu twee keer maand een nieuwsupdate en ondersteunen hen bij het creëren van content. Hiernaast ontwikkelen wij lead generation campagnes om de fanbase van Kunst Centrum Haarlem nog groter te maken. Door te werken met email automation flows wordt de klant ontzorgd en ontvangen de nieuwe fans een warm welkom. 

Kunst voor thuis - Klantcase Kunst Centrum Haarlem

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇