Boring Festival

Saai? Nee, juist niet! Het festival georganiseerd door Klein Haarlem wordt alles behalve saai. Het is namelijk juíst ontstaan vanuit het idee dat Haarlem wat meer mag opleven, iets losser moet komen en dus minder saai mag zijn. Dus op 20 en 21 januari 2023 gaat dit gebeuren. In de binnenstad van Haarlem wordt de boel opengebroken met een levendige mix van muziek, kunst, theater, community en nachtleven. Kriskras voor de stad en ‘tegen de regels’: hiphop in een museum, overal random video-installaties en vrije moderne dans. Vrije in- en uitloop en van vroeg tot… vroeg.

GAAF! Dachten wij bij CARAMBA!

En dit moeten meer mensen weten. Dus toen wij gevraagd werden om een marketingplan op te zetten, 
gingen wij er direct voor. Als adviserende, ondersteunende en uitvoerende marketeers, hebben wij het volledige marketingfundament opgezet. Met als ultiem doel meer kaarten verkopen. Maar om dit doel te bereiken, moeten mensen eerst van het Boring Festival gehoord hebben en naar de website toe gaan. Het ontwerp van de website stond al, dus wij gingen aan de slag met de vindbaarheid en zichtbaarheid. Om dit te vergroten besloten wij SEA en social media campagnes in te zetten. 

Eventix in
Google Analytics

De kaartverkoop van Boring verloopt via Eventix.
Door dit systeem te koppelen aan Google Analytics, kunnen we precies in kaart brengen via welke marketing-kanalen de kaarten worden gekocht. Dit real-time meten zorgt ervoor dat we inzicht krijgen in welke marketinginspanningen wel werken  en waar eventueel aanpassingen nodig zijn. Dit is cruciale informatie voor nu, maar ook voor de toekomst. Zo kun je altijd terugvinden welke campagne de meeste credits verdient. 

Social Media
advertising

De uitrol van de communicatie rondom het festival speelt zich voornamelijk op social media af. Dankzij slimme (re)targeting campagnes bereiken we de doelgroep en sturen we bij waar nodig. Denk hierbij ook aan de vormgeving van de uitingen. Boring wilt graag weten welk design het meeste aanspreekt bij de doelgroep. We hebben gezamenlijk een campagne opgezet om te meten welk creatief ontwerp de beste resultaten oplevert. Door het testen, meten en analyseren weten we de social media campagnes continu te optimaliseren.

SEA

Om de social media campagnes te ondersteunen en de vindbaarheid van het festival in orde te maken hebben we ook Google Ads (SEA) ingezet. Nadat de doelgroep is bereikt via social media, bestaat de kans dat zij zich oriënteren via Google; en ook daar wil je ze bereiken. Door gerichte advertenties worden zo de juiste personen opnieuw aangesproken, naar de website getrokken en enthousiast gemaakt over het festival. Als iemand overtuigd is, kopen ze natuurlijk een kaartje om het Boring Festival bij te wonen.

DUS: Ben jij AL klaar voor next level marketing? Let's meet!

Je kunt direct een Teams-meeting inschieten in onze agenda. Why not! Tijdens deze meeting (ca. 15 minuten) kunnen we kennismaken en bepalen of we een goede marketingmatch zijn. Bekijk de agenda!

Of laat hieronder je gegevens achter en we nemen contact met je op!