15 stappen om je website beter vindbaar te maken

Vind je het lastig om je website hoog in de zoekmachines te krijgen? 
Weet je niet eens waar je moet beginnen? 

Deze pagina geeft je 15 eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat je site goed is geoptimaliseerd en zo snel mogelijk begint te ranken. Deze tips helpen je om in minder dan één jaar van een startup naar miljoenen online bezoekers op je site te krijgen. Aarzel dus niet en lees verder!

1. Schrijf veel tekst

Het is geen toeval dat langere inhoud (2000+ woorden) gelijk staat aan hoge rankings. Bedenk van tevoren onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep en maak vervolgens diepgaande blogposts of landingspagina’s die elk aspect van dat onderwerp behandelen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar hoe lang je inhoud moet zijn om te ranken. Ze hebben allemaal laten zien dat om in de top 10 pagina’s van Google te komen, je minimaal 1100+ woorden op de pagina moet hebben. In het Marketing-jargon noemen wij dit soort landingspagina’s ook wel ‘SEO-pagina’s’. SEO staat voor Search Engine Optimization en dat is precies waar deze pagina over gaat.

2. Upload een sitemap voor Google

Een XML-sitemap laat Google precies zien wat er op je site staat. Je kunt er eenvoudig één maken en naar je site uploaden met behulp van XML Sitemap Generator.

3. Zorg ervoor dat je 301-omleidingen gebruikt, niet 302

301’s geven aan dat de inhoud permanent is verplaatst en dat alle SEO-rankings opnieuw moeten worden gedistribueerd naar de nieuwe pagina.


4. Blokkeer niet per ongeluk de toegang tot je site voor Google

Als je geen zoekverkeer ontvangt, controleer dan de Robot.txt van je site en zoek naar iets als dit:
User-agent: *
Niet toestaan: /

Deze twee scripts vertellen de zoekmachines om een website niet te crawlen of te indexeren. Geen SEO-trucje zal werken totdat je deze verwijdert.


5. Optimaliseer voor mobiel

Tegenwoordig beoordeelt Google de mobiele versie van je website voor indexering en ranking. Als je website niet mobielvriendelijk is, zal je moeten  overschakelen naar een ander ontwerp. Benieuwd of jouw website mobile friendly is? Check dan de tool ‘mobielvriendelijke test’ van Google.


6. Je site moet snel laden op alle apparaten

Google streeft naar een sneller en mobiel-vriendelijk web. De snelheid van je website heeft een grote invloed op je rankings in Google. Gebruik PageSpeed Insights van Google om te zien hoe snel de hoofdpagina’s van je site worden geladen. Een lage score?Er zijn vele manieren om je website sneller te maken. Een paar voorbeelden:

  • Afbeeldingen minder dan 150kb
  • Snelle webhosting
  • Weinig plugins
  • Andere PHP-versie
  • Gebruik caching


7. Gebruik duidelijke URL’s

Je URL’s moeten altijd statisch zijn en beschrijvende zoekwoorden gebruiken, niet alleen willekeurige letters of cijfers.

Bijvoorbeeld: www.carambamedia.nl/website-vindbaar-maken
En niet: www.carambamedia.nl/vindwebsite17-05-2022


8. Gebruik indien mogelijk een .com-domein

Wij hebben geconcludeerd dat 84% van de best ranking pagina’s .com gebruiken voor hun domein. Maak je niet al te veel zorgen over het gebruik van zoekwoorden in je domeinnaam; dit is tegenwoordig niet belangrijk meer voor SEO.


9. Doe een zoekterm onderzoek 

Wil je weten waar kansen liggen om te scoren met SEO? Doe dan een zoektermonderzoek. In deze analyse breng je in kaart welke zoektermen ook volume hebben en waar weinig concurrentie op zit.  Bij CARAMBA! doen wij dit voor elke klant, want data legt het fundament voor je marketing van morgen. Wij gebruiken speciale software die alles in kaart brengt. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.


10. Gebruik het hoofddomein van je website-url

De meeste pagina’s met de hoogste rangorde bevinden zich op het hoofddomein van een site (carambamedia.nl), in plaats van op een subdomein (voorbeeld.carambamedia.nl).


11. Titel-tags doen er nog steeds toe

Zorg ervoor dat elke pagina van je site een unieke en beschrijvende titel-tag gebruikt om gebruikers en zoekmachines te vertellen waar de pagina over gaat. Hier zijn verschillende online programma’s voor te gebruiken.


12. Gebruik schema.org om rich snippets in zoekresultaten weer te geven

Door deze opmaak aan je website toe te voegen, geef je Google een beter beeld van waar jouw site over gaat. Dit zorgt ervoor dat rich snippets naast je site in de zoekresultaten worden weergegeven. Meer weten over rich snippets? Klik dan hier!

Hoger in Google?

Next Level Marketing

13. Schrijf een blog

Het hebben van een eenvoudige zakelijke website is prima, maar het regelmatig toevoegen van unieke, relevante inhoud aan een blog geeft je de beste kans om hoger in Google te komen. Ontdek in welke onderwerpen je bezoekers en klanten geïnteresseerd zijn en schrijf hier inhoudelijke artikelen over.

14. Zorg voor autoriteit

Naast een technisch goede website en unieke, relevante content is één van de belangrijkste pijlers binnen SEO: website autoriteit. De enige manier om jouw website’s Domain Rating (autoriteits)score te verhogen is door backlinks te krijgen van meer unieke websites (verwijzende domeinen). Dit is een complex verhaal, maar ons team staat voor je klaar.

15. Contentmarketing is de sleutel tot zoekresultaten

Start met creëren en delen van hoogwaardige inhoud via een blog, social media en nieuwsbrieven. Deze aanpak is de sleutel tot het bereiken en behouden van hoge rankings, het opbouwen van interactie met potentiële klanten en uiteindelijk voor het verhogen van de verkoop. 

Vind je dit allemaal wel erg veel werk om jouw website goed te laten scoren of wil het niet lukken? Bij CARAMBA! zijn wij hier in gespecialiseerd en vinden we heb nog leuk ook. Aarzel dus niet en neem contact met ons op!

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen. 

Contact

marketingbureau-haarlem