Verschil tussen een marketingbureau en mediabureau

Marketingbureau, mediabureau, reclamebureau, full service agency, communicatiebureau. Ontzettend veel verschillende termen, maar waar staan deze termen precies voor en wat zijn de verschillen tussen deze bureau’s. 

✓ Wat doet een marketingbureau?
✓ Wat doet een mediabureau?
✓ Wat is een reclamebureau?

Kort gezegd, een marketingbureau kijkt met name wie de doelgroep is en wat de doelstelling is. Ze proberen de klant (van de klant) te begrijpen, analyseren de markt en analyseren de spelers (mogelijke concurrenten) op deze markt. Een communicatiebureau kijkt wat de boodschap is om deze markt aan te spreken en zorgt voor het concept. Een reclamebureau zorgt voor de realisatie en de uitvoering van de gekozen strategie.

Marketingbureau

Een marketingbureau is actief op het strategische gebied van marketing. Een marketingbureau bedenkt de marketingstrategie en werkt deze uit. In dit proces komt ook veel creativiteit aan bod. Er wordt dus een toekomstvisie bedacht en uitgewerkt. De bedachte strategie is niet zomaar aankomen waaien. Hier is veel onderzoek aan vooraf gegaan. Voorbeelden van dit soort onderzoeken zijn concurrentieanalyses en doelgroeponderzoeken. 

Naast het bedenken van de strategie, zorgt een marketingbureau er ook voor dat de strategie uitgewerkt wordt. Een online marketingbureau verzorgt vaak ook de executie van de gemaakte plannen (uitvoeren van campagnes). 

Mediabureau

Een mediabureau is een bureau dat vooral adviseert op het gebied van communicatie, media en middelen. Denk dan aan billboards (snelwegreclame), televisiecommercials, abri’s en radioreclame. Een mediabureau heeft veel kennis van deze kanalen en weet daarom goed welke platformen het beste bij de verschillende doelgroepen passen. 

Reclamebureau 

Een reclamebureau is volledig gefocust op het ontwerpen van een merk, huisstijl, posters, folders en online uitingen. De strategie die bedacht is bij het marketingbureau, wordt hier gevisualiseerd. Van posters tot animatievideo’s, in de reclamestudio’s komt het verhaal tot leven. 

Conclusie

CARAMBA Media biedt haar klanten een fullservice marketing- en communicatiebureau. Wat we doen:

  • We ontwikkelen een sterke strategie op basis van doelgroepdata en onze ervaring.
  • We ontwikkelen unieke communicatieconcepten met een eigen boodschap
  • We verzorgen de creatie, zetten campagnes op en optimaliseren waar nodig.
  • Dit doen we voor alle online kanalen en platformen, Van Google tot TikTok. 
  • Bij ons vind je de scherpste inkooptarieven voor tv, radio en outdoor reclame.

 

Wij zijn platform onafhankelijk en kiezen de optimale mix voor het behalen van jouw doelstellingen. Kennismaken? Laat je gegevens achter via het formulier hieronder.

Kennismaken?

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen. 

Contact

marketingbureau-haarlem