Influencermarketing

Het socialmedia-tijdperk heeft veel nieuwe jobs met zich meegebracht. Een daarvan is influencer. Letterlijk “beïnvloeder”. Ofwel iemand die het gedrag van zijn of haar volgers wil beïnvloeden door kennis te delen. Kennis over make-up, sport, nieuws, mode of tech. Eigenlijk vind je binnen elke niche influencers. Deze influencers kun je aan jouw merk of organisatie verbinden door een samenwerking aan te gaan.
Dit kan erg interessant zijn omdat zij een imperium hebben opgebouwd bestaande uit trouwe fans en volgers. Een waardevol bereik als er een goede match is met oog op de kernwaarden en boodschap. 

Koppel een influencer aan je merk

Met influencer marketing zoek je een samenwerking met een influencer die bij jouw organisatie of merk past. Zij dragen vervolgens jouw merk uit aan hun volgers. Ze kunnen er bijvoorbeeld iets over vertellen, het product testen of kortingscodes meegeven. Deze personen zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald vakgebied en binnen bijna elke niche is wel een influencer te vinden.

DE VOORDELEN VAN INFLUENCER MARKETING:

Verschil in grootte 
én in prijs

Uiteraard staat er een prijs tegenover het inzetten van influencers. Kylie Jenner of NikkieTutorials worden ook wel mega influencers genoemd: miljoenen volgers dus mega groot en… mega duur. Gelukkig heb je ontzettend veel macro influencers (100k + volgers), micro influencers (10k – 100k volgers) en als laatste de nano influencer (alles tot aan 10k volgers).

De mega en macro influencers zijn voor veel bedrijven onbetaalbaar. De micro influencers daarentegen doen het erg goed én zorgen wellicht voor juist meer succes. Bij mega en macro influencers zou je de influencer al kunnen zien als een merk op zich. Hierdoor is een authentieke samenwerking soms lastiger te realiseren.

Een micro influencer staat vaak wat dichter bij zijn of haar volgers. De content komt hierdoor eerlijk en persoonlijk over. Een nano influencer is soms nog een beetje een rookie. Maar cijfer ze niet zomaar weg! De boodschap komt dan juist puur en eerlijk over wat voor jouw samenwerking van belang is.

Match met jouw merk

De term klinkt misschien hip, modern en iets waar jij niet zo 1,2,3 aan zou denken. Maar vergis je niet, bijna iedereen ziet wel eens een influencer voorbijkomen en kijkt naar zijn of haar content. Het bereik van al die influencers is enorm en kan daarom erg interessant zijn om als marketing-tool in te zetten!

LAAT DAT MAAR AAN ONS OVER

Wil jij meer weten over influencers-marketing? Of wil jij dit inzetten maar heb je geen idee waar te beginnen? Neem contact met ons op!

Ons werk

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen. 

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇