De Apple Vision Pro. Wat vinden wij ervan?

We vinden er wat van. De veelbesproken Apple Vision Pro. Afgelopen maandag, op het WWDC 2023, heeft Apple de lang verwachte AR/VR headset geïntroduceerd. Met al zijn (slimme en handige) toeters en bellen is het niet zo vreemd dat iedereen het erover heeft. Vergeet je MacBook en iPhone: het zit allemaal in deze bril. Het is dan ook een stand-alone product én een nieuwe in zijn soort. Net als de iPhone destijds, de Apple Watch: wordt dit de nieuwe wereldwijde doorbraak en daarmee de nieuwe standaard?

We leggen in het kort even uit wat je nou zoal krijgt voor die $3500,-.

  1. Wat je ziet door de bril (apps, FaceTime gesprek, notities) wordt vermengd met de échte wereld. Je ziet dus nog steeds je huiskamer, bureau of uhh de wc.
  2. Maar met een film kijken kun je er volledig induiken. Van een ‘standaard’ scherm naar de volle breedte. Thuis op de bank en in het vliegtuig. Ideaal! (maar niet erg gezellig met bezoek).
  3. Eigen speakers en ruimtelijke audio. Nog een koptelefoon erbij zou ook wel onpraktisch zijn…
  4. Een M2 én R1 chip. Die eerste vind je in die nieuwste MacBook Air’s. En die tweede is nodig voor de onmisbare 12 camera’s, vijf sensoren en zes microfoons. Wat dat zegt? Onder andere dat er met slechts 12 milliseconden beelden worden gestreamd naar het scherm. Dat is acht keer sneller dan jij kunt knipperen.
  5. Mensen zien jou; en niet de bril. Tijdens een call wordt de Vision Pro als het ware weggetoverd. Het is dan ook allemaal wel een beetje magisch.
  6. Klikken met je ogen, swipen en vergroten met je vingers. Die computer weet dus door jouw ogen (en bovengenoemde chips) welke foto, film of bericht je wil aanklikken. Maar je kan ook, lekker ‘oldschool’, je muis en toetsenbord koppelen.

onze eerste gedachtes

Oke, dat was in een notendop een deel van de features. Wij hebben de presentatie-video van de Apple Vision Pro bekeken. Onze eerste gedachtes? 

Let's START

Wake up! Wat is jouw marketinguitdaging? Onze marketeers en creatives staan voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.👇

Ons werk

Waar zoeken mensen naar? Waar laat de concurrentie kansen liggen? Dankzij onze slimme SEO-strategie steeg het aantal organische bezoekers met +36.000! personen in één jaar.

De uitdaging? Een jongere doelgroep interesseren voor kunstuitleen. Het resultaat? +380 leads met één campagne. 

Dankzij onze datagedreven aanpak bouwen wij advertentiecampagnes die zich terugverdienen. Voor Fairytabs hebben we +1.000 advertenties getest om de optimale strategie te ontwikkelen.