55% zoekt meer informatie via YouTube

Vorige keer gaven we het al aan: YouTube is een ontzettend belangrijk kanaal in jouw marketingmix. Waarom? We zetten het even op een rij:

👉 Gebruikers besteden gemiddeld 40 minuten per dag op YouTube. We lieten het in onze vorige post al zien. YouTube is een van meest populaire platforms op dit moment. Video is een ontzettend krachtig middel, ook voor adverteerders!

👉 71%(!!) van de mensen uit generatie X gaat naar YouTube als ze zich een nieuwe vaardigheid willen aanleren. Zeker bij jonge generaties is YouTube onderdeel van hun dagelijks leven. YouTube wordt niet alleen geraadpleegd voor grappige video’s. Maar we verrijken ook onze kennis en vaardigheden door middel van video.

👉 Meer dan 55% van de mensen zoekt via Google naar een product en gaat vervolgens naar YouTube voor meer informatie. Informatie over jouw producten en diensten kun je dus ook heel goed op YouTube delen en promoten.

Heb jij YouTube al volledig in jouw marketingstrategie opgenomen? Wij zijn gecertificeerd in video-advertising en praten je graag bij als je wilt weten hoe video voor jou kan werken.